Over ons

Een verhaal van continue groei

In 1986 richten drie instrumentingenieurs - Frits Stegeman, Marnix Vandevoorde en Gratiaan Top - samen de organisatie Contec op. Het jonge Contec ligt vlakbij de Antwerpse haven en focust zich eerst enkel op instrumentatietechniek. Doorheen de jaren breiden de activiteiten zich uit naar de volledige industriële automatisatie van productieprocessen, elektrische vermogensstudies en veiligheidsstudies.
 
Door voortdurend het verschil te blijven maken en te streven naar een hogere toegevoegde waarde voor onze klanten groeit Contec sterk. In 1989, kort na de de oprichting in Antwerpen, opent Contec een satellietkantoor in Kortrijk. In 2009 geeft Gratiaan Top - als overblijvende oprichter - de operationele leiding door aan de tweede Contec-generatie.

Op 1 januari 2012 richt het bedrijf haar eerste internationale vestiging op in Roemenië (Ploiești). Dit is momenteel de thuisbasis van vijftien Roemeense ingenieurs. In mei 2013 start Contec een bijkantoor in Amiens, gelegen in Noord-Frankrijk. In september van dat jaar vervoegen twee Franse collega’s het bedrijf. Ongeveer terzelfdertijd werft Contec voor het eerst Poolse ingenieurs aan. Naar analogie met het Roemeense kantoor, start Contec in de zomer van 2014 een dochteronderneming in Łodź, Polen. Momenteel telt het Poolse Contec-team een zestal personen.

In totaal telt Contec vandaag ongeveer 185 medewerkers, elk met een eigen specialisatie.

Over Contec

Een bedrijf in handen van de medewerkers

Van bij de start kiezen de oprichters van Contec resoluut voor de formule van een coöperatieve vennootschap. Dit wil zeggen dat alle medewerkers bij Contec de kans krijgen om financieel te participeren in het bedrijf. Het kapitaal van Contec is dan ook volledig in het bezit van de medewerkers. 

Dit systeem heeft drie grote voordelen:

  • Contec is volledig onafhankelijk van externe partijen of vreemd kapitaal, waardoor we snel kunnen reageren op de markt of op vragen van klanten.
  • Hun persoonlijke betrokkenheid bij de bedrijfsactiviteiten is een van de factoren die bijdragen tot het hoge engagement van onze medewerkers.
  • Het lage personeelsverloop van Contec garandeert het behoud en de verdere ontwikkeling van onze opgebouwde kennis en ervaring.

Onze geschiedenis

1986
Oprichting Contec CVBA
1989
Opstart kantoor Kortrijk
2012
Opstart kantoor Ploiești
2013
Opstart kantoor Frankrijk
2014
Opstart kantoor Łodz
2016
30 jaar Contec
2018

Onze sterktes

Duurzame klantenrelaties

Typerend voor Contec is onze duurzame samenwerking met klanten: we hechten veel belang aan langetermijnrelaties en klantgerichtheid. De voorbije 25 jaar maakten we de evolutie van de productie-infrastructuur van een heel aantal bedrijven van zeer dichtbij mee. We bouwden een enorme schat aan ervaring op en brachten talrijke projecten tot een goed einde.

Het verregaande inzicht dat we verworven hebben in de activiteiten van onze klanten, stelt ons vandaag in staat fundamenteel mee te denken over hun processen en behoeften.

Onze succesverhalen bleven ook niet onopgemerkt bij onze systeemleveranciers. Zo kreeg Contec van vele partners certificaties op het allerhoogste niveau. Dit maakt dat we onze klanten een ijzersterke kwaliteitswaarborg kunnen bieden.

Onafhankelijke marktpositie

Een van de grootste troeven van Contec is onze volledige onafhankelijkheid van derden. Contec realiseert industriële automatisatieprojecten volledig in eigen huis en met eigen specialisten. Toch zijn we een grote KMO met een vlakke organisatiestructuur. Hierdoor hebben we zowel intern als extern korte communicatielijnen en kunnen we op korte termijn beslissingen nemen.

Het bedrijf is ook geheel in handen van de eigen werknemers, waardoor we geen rekening dienen te houden met vreemd kapitaal. Door deze onafhankelijke structuur kunnen we zeer snel inspelen op nieuwe technologieën of wijzigingen op de markt, waardoor we onze klanten voortdurend innovatieve oplossingen op maat kunnen bieden die toegevoegde waarde en competitief voordeel opleveren.

Op maat gemaakte oplossingen

Ondanks de exponentiële groei van Contec, heeft het een vlakke organisatiestructuur waardoor we snel en flexibel kunnen inspelen op vragen van klanten. Enerzijds streven we naar het ontwikkelen van standaardisatie van systemen, terwijl we anderzijds focussen op tailor – made oplossingen.

Doordat Contec niet afhankelijk is van bepaalde leveranciers of installateurs, kunnen we steeds opnieuw de meest kwalitatieve en kostenefficiënte oplossing  selecteren op maat van de klant.

Met deze combinatie maken we het verschil tegenover andere, grotere spelers op de markt. Onze klanten variëren van klein, middelgroot tot multinationals waarbij we inspelen op de noden en de context van beide. One size never fits all.

Hogere toegevoegde waarde

Contec voert niet zomaar opdrachten uit, we creëren meerwaarde in samenspraak met onze klanten. Uiteraard ontwikkelen we onze kennis en expertise steeds verder door voortdurend gebruik te maken van de laatste technologieën. 

We investeren continue in services die zorgen voor een hogere toegevoegde waarde; dit op een niveau dat zelden voorkomt binnen onze niche. We bieden onze klanten technische diensten aan waarbij een hoog kennisniveau en uitgebreide ervaring een absolute vereiste zijn.

Naast onze technische expertise is onze flexibiliteit zeker een meerwaarde voor elk project. Klanten kunnen ten alle tijden rekenen op een continuïteit van de productie en dit steeds op de best mogelijke manier.

We zijn dringend op zoek naar

Automation Engineer Antwerpen Solliciteer

Antwerp, Belgium Jobomschrijving

Automation Engineer Ploiești Solliciteer

Antwerp, Belgium Jobomschrijving

E&I Designer Antwerpen Solliciteer

Antwerp, Belgium Jobomschrijving

Junior E&I Engineer Antwerpen Solliciteer

Antwerp, Belgium Jobomschrijving

Industrial IT Engineer Antwerpen Solliciteer

Antwerp, Belgium Jobomschrijving

Sales Engineer Łódź Solliciteer

Antwerp, Belgium Jobomschrijving

Senior E&I Engineer Solliciteer

Antwerp, Belgium Jobomschrijving

Systeem- en netwerkbeheerder Solliciteer

Antwerp, Belgium Jobomschrijving