Nederlands      English      Română     Français    Polski

       

 OVER CONTEC

 

Een verhaal van continue groei.


In 1986 richten drie instrumentingenieurs - Frits Stegeman, Marnix Vandevoorde en Gratiaan Top - samen de organisatie Contec op. Het jonge Contec ligt vlakbij de Antwerpse haven en focust zich eerst enkel op instrumentatietechniek. Doorheen de jaren breiden de activiteiten zich uit naar de volledige industriële automatisatie van productieprocessen, elektrische vermogensstudies en veiligheidsstudies.

Door voortdurend het verschil te blijven maken en te streven naar een hogere toegevoegde waarde voor onze klanten groeit Contec sterk. In 1989, kort na de de oprichting in Antwerpen, opent Contec een satellietkantoor in Kortrijk. In 2009 geeft Gratiaan Top - als overblijvende oprichter - de operationele leiding door aan de tweede Contec-generatie.

 

Op 1 januari 2012 richt het bedrijf haar eerste internationale vestiging op in Roemenië (Ploiești). Dit is momenteel de thuisbasis van vijftien Roemeense ingenieurs. In mei 2013 start Contec een bijkantoor in Amiens, gelegen in Noord-Frankrijk. In september van dat jaar vervoegen twee Franse collega’s het bedrijf. Ongeveer terzelfdertijd werft Contec voor het eerst Poolse ingenieurs aan. Naar analogie met het Roemeense kantoor, start Contec in de zomer van 2014 een dochteronderneming in Łodź, Polen. Momenteel telt het Poolse Contec-team een zestal personen.

 

In totaal telt Contec vandaag ongeveer 145 medewerkers, velen onder hen hooggespecialiseerd.

Een bedrijf in handen van de medewerkers

 

Van bij de start kiezen de oprichters van Contec resoluut voor de formule van een coöperatieve vennootschap. Dit wil zeggen dat alle medewerkers bij Contec de kans krijgen om financieel te participeren in het bedrijf. Het kapitaal van Contec is dan ook volledig in het bezit van de medewerkers. Dit systeem heeft drie grote voordelen: 


  • Contec is volledig onafhankelijk van externe partijen of vreemd kapitaal, waardoor we snel kunnen reageren op de markt of op vragen van klanten.
  • Hun persoonlijke betrokkenheid bij de bedrijfsactiviteiten is een van de factoren die bijdragen tot het hoge engagement van onze medewerkers.
  • Het lage personeelsverloop van Contec garandeert het behoud en de verdere ontwikkeling van onze opgebouwde kennis en ervaring.
 

Contec Antwerpen

Contec Kortrijk

Contec Roemenië (Ploiești)

Contec Polen (Łodź) 

Onze partners
Onze troeven

Contec beschikt over een aantal belangrijke troeven waarmee we voor onze klanten echt het verschil kunnen maken. Lees meer

Onze producten

Contec is gespecialiseerd in de industriële automatisatie van productieprocessen, elektrische vermogenstudies, E&I Engineering en procesveiligheid. Lees meer

Copyright 2018 by DotNetNuke Corporation
Volg ons op: